110 Mia.
Det er, hvad psykisk sygdom hvert år koster vores samfund i direkte og indirekte udgifter. Kun 10 procent bliver brugt til behandling. Men behandling er en investering – i mennesker og i samfundet.
Bestyrelsesmedlem
Knud Kristensen
Jeg er uddannet som cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet.
Jeg har arbejdet som frivillig i interesseorganisationer på psykiatriområdet siden 2004, hvor jeg blev formand for DE9 – Foreninger for pårørende til psykisk syge i Region Midtjylland.
Fra 2009-2021 var jeg landsformand i SIND – Landsforeningen for mental sundhed.
Har været medlem af Det Centrale Handicapråd og Rådet for Menneskerettigheder. Er aktuelt medlem af Rådet for Socialt Udsatte og Det Etiske Råd.
Er formand for Rådet for Socialt Udsatte i Aarhus Kommune.
Har været medlem af en lang række råd og udvalg på psykiatriområdet – bl.a. de udvalg der har bidraget til de mange psykiatriplaner.
Har sammen med min hustru skrevet “Håndbog for Psykiatribrugere og Pårørende – Kend dine rettigheder” der er udkommet i fem udgaver fra 2004 – 2019.
Har ligeledes sammen med min hustru skrevet “Psykiatriloven – med kommentarer” der udkom på Djøf Forlag i maj 2024.
Mærkesager
Som pårørende har jeg i hele min tid som frivillig haft fokus på den fælles interesse som borgere/patienter, pårørende og professionelle har i at arbejde med recovery (at komme sig helt eller delvist).
Med afsæt i vores to bøger, har jeg også fokus på patient- og pårørenderettigheder.
Som medlem af Det Etiske Råd har jeg også fokus på de etiske aspekter forbundet med behandlingen af mennesker med psykiske lidelser – herunder ikke mindst spørgsmålet om lighed i sundhed.
Nedenfor har jeg listet nogle af mine mærkesager.