110 Mia.

Det er, hvad psykisk sygdom hvert år koster vores samfund i direkte og indirekte udgifter. Kun 10 procent bliver brugt til behandling. Men behandling er en investering – i mennesker og i samfundet.

Næstforperson

Lea Haller

Næstforperson

Jeg har været en aktiv del af PsykiatriListen siden start 2022 og blev i marts 2023 valgt som næstforperson.

Til dagligt arbejder jeg i AmbuFlex – Center for Patientrapporterede Oplysninger med fokus på patienter tilknyttet psykiatrien. Tidligere har jeg gennem en længere årrække arbejdet med de psykiatriske kliniske kvalitetsdatabaser og var bl.a. projektleder på involvering af patienter i databasernes styregrupper. Netop patient- og pårørendeinvolvering er mit hjerte nært, da jeg er overbevist, om at udviklingen af psykiatrien skal ske sammen med de mennesker, der har haft psykisk lidelse inde på livet og derfor har nogle unikke perspektiver, der bør og skal bidrages med.

Derudover er jeg mor til bla. en søn med autisme og har selv mærket, hvor presset vores psykiatri er – hvilket går ud over både patient og patientens omgangskreds. Det er på ingen måde rimeligt for hverken patient, patientens omgangskreds eller for de medarbejdere der må kæmpe for at leve op til faglighed. Det må og skal vi gøre bedre. Det kræver både politisk opmærksomhed og vilje. “

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.