5,3 Mia.

Så mange flere penge ville psykiatrien få, hvis området blev prioriteret, som man gør det i Norge. Der går 19 procent af hospitalsudgifterne til psykiatrien mod 12 procent i Danmark. Til gengæld er der langt færre genindlæggelser og mindre tvang i Norge. Tænk, hvis vores politikere tænkte som deres norske kolleger..?

Vores historie

Psykiatri-listens vej ind i regionsrådet i Region Midtjylland

Psykiatri-Listen opstod i 2017 på baggrund af en lang række dedikerede medarbejderes frustration over arbejdsforhold og utilfredsstillende rammer for behandling, kombineret med manglende ørenlyd fra ledelse og politikere.

Der var flere ting, der ledte op til dette drastiske skridt. Alle medarbejdernes fællestillidsrepræsentanter valgte for første gang, at stå skulder mod skulder, i forbindelse med fyraftensmøder om tingenes tilstand. De forskellige faggrupper forsøgte hver især at råbe op om deres oplevelser, og der blev holdt møder med den daværende psykiatri-ledelse og politikerne herunder fhv. regionsformand Bent Hansen. Til trods for alle disse mange møder og forsøg på at få ledelsen og politikerne til at forstå alvoren, for både patienter og personale, sad alle med en fornemmelse af, at det ikke blev taget alvorligt. Medarbejderne blev mødt med, at man jo ikke havde et pengetræ i baghaven, og forsøg på at minimere de problemer man stod med. Der var mange der gav op og rejste, og patienterne var magtesløse. Midt i alt det sad vi en gruppe om et bord, hvor én udbrød: ”Vi kan jo selv stille op til regionsrådsvalget”, og som sagt så gjort.

Psykiatri-Listen kom i regionsrådet med over 20.000 stemmer, og Mikkel Rasmussen kom ind med flest personlige stemmer.

Psykiatri-Listen er ikke og har aldrig været en enkelt mand, kvindes eller faggruppes projekt. Vi ser vores forskellige udgangspunkter som en styrke, men lader os bestemt ikke begrænse af enstrenget fagpolitik. Langt de fleste både i bestyrelsen og kandidaterne, har forskellige roller som både fagpersoner, pårørende mv., og vi har alle det tilfælles, at vi brænder for psykiatrien, og vil kæmpe for den. Til vores store glæde og taknemmelighed var der over 20.000 vælgere i Region Midt, der støttede op om Psykiatri-Listen ved regionsrådsvalget i 2017.

Historie

Her kan du læse lidt mere om vores politik, og vores politiske mål. 

Vedtægter

Læs her den omtale Psykiatri-listen har fået i pressen.

Visioner

Det store spørgsmål: Er Psykiatri-Listen rød eller blå?

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.