5,3 Mia.

Så mange flere penge ville psykiatrien få, hvis området blev prioriteret, som man gør det i Norge. Der går 19 procent af hospitalsudgifterne til psykiatrien mod 12 procent i Danmark. Til gengæld er der langt færre genindlæggelser og mindre tvang i Norge. Tænk, hvis vores politikere tænkte som deres norske kolleger..?

Vision

Vores vision

Psykiatri-Listen arbejder for at fremme en langsigtet, stabil økonomisk ramme for psykiatrien, hvor det samtidig sikres, at der tilføres midler i samme takt som der tilføjes opgaver.

Et sundt og udfordrende arbejdsmiljø i psykiatrien med samme karrieremuligheder som i andre specialer i sundhedsvæsenet.

Sammenhængende patient- og behandlingsforløb for brugere af psykiatrien – og dermed et velkoordineret samarbejde mellem primær og sekundær sundhedssektor.

En evidensbaseret klinisk praksis i psykiatrien, der ligeligt vægter den sidste nye forskningsbaserede viden, den bedste kliniske ekspertise og patienternes værdier og erfaringer.

En psykiatri, der tager højde for menneskets og menneskelivets kompleksitet.

En psykiatri, hvor menneskelig værdi og værdighed indgår i det politiske beslutningsgrundlag på lige fod med faglige, teknologiske og økonomiske hensyn.

Et samfund med øget psykisk/mental sundhed, og hvor mennesker med psykisk sygdom tilbydes hjælp og behandling af høj kvalitet på lige fod med, hvad andre patient- og sygdomsgrupper tilbydes.

Historie

Her kan du læse lidt mere om vores politik, og vores politiske mål. 

Vedtægter

Læs her den omtale Psykiatri-listen har fået i pressen.

Visioner

Det store spørgsmål: Er Psykiatri-Listen rød eller blå?

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.